Den 16 maj begav sig ångfartyget s/s Blidösund ut på en resa med destination Norrtälje. Hon avgick från Stockholm på förmiddagen och anlöpte ett flertal hamnar innan hon till slut angjorde Norrtälje hamn på fredagskvällen. Resan var en flytande mässa för olika Roslagsbaserade företag och i hamnarna fanns det möjlighet att hoppa på och av som man ville, olika aktiviteter vid de olika hamnarna och slutdestinationen hade arrangerats.
Under lördagen var fartyget öppet för visning och det hela avslutades med en fantastisk sju-rättersmiddag "Roslagen Gourmet" ombord, vilken komponerats och lagades av de fantastiska kockarna David Mattsson ( Fejans krog ) samt Daniel Tottie ( Edblad i Gåsvik ).
Vi hade den stora äran att med en av våra ölsorter få vara med till denna fantastiska måltids första två rätter. Den öl som lämpade sig så bra till den lättrökta strömmingen och variationen av Fogdölax var
Söderarm 5,5 vol% - denna fylliga öl med en färg lika vacker som en solnedgång över just Söderarm.
Till Blidösunds matkryssningar >>
Till Söderarms hemsida >>
[2014.05.16]
Nu har bryggeriet fått sina egna ölprovarglas.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2014.03.03]
Nu har vi även kommit igång med produktionen av kolsyrat vatten.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2014.01.07]
Julölen och övriga produkter etiketteras och färdigställs för leverans. Intresset har varit enormt och vi jobbar för högtryck.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.11.22]
Tappningen pågår för fullt, och den röda Ferrarin sköter kapsyleringen.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.10.25]
Nu är det minst sagt full fart i bryggeriet. Bryggandet varvas med städning, inventering och andra förberedelser inför kommande bryggningar.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.09.30]
Jästen har gått till botten och prover tas vid jästuttagen, det ser ut som de första brygderna kommer att bli bra. Snart är det dags att tanka över till lagringstankarna i kylrummet så att ölen får sätta sig och mogna ytterligare några veckor framöver, innan det är dags för tappning.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.08.27]
Nu på morgonen var maltkrossen återigen i full gång. Förberedelserna inför ytterligare produktion av diverse brygder hos Västergården Bryggeri hade tagit fart, och siktet var inställt på tillverkningen av starköl.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.08.16]
Inte mer än ett dygn efter att utrustningen anlänt från Österrike har Västergården Bryggeri AB utanför Norrtälje dragit igång sin produktion av lokalproducerat öl från Roslagen. Bryggeriet har fem olika produkter på gång under hösten, med både lättöl, folköl och tre sorters starköl i sortimentet.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.08.15]
Tidigt på morgonen anlände bryggeriutrustningen från Österrike och efter någon timmes arbete hade kärlen och den övriga utrustningen lastats av och stod uppställd utanför den ombyggda bryggeriladan utanför Norrtälje. Därefter påbörjades arbetet med att få in all utrustning i själva bryggeriet och kylrummet.
Lite bilder från bryggeriet här >>
[2013.08.14]